Cursussen

Cursussen

Basiscursus Imkeren

Bent u gek op de natuur en wilt u meer te weten komen over bijen en bijenhouden? De imkers van ons Gilde delen graag hun kennis van het imkeren. 


Theorie en praktijk

De basiscursus bestaat uit zes theorielessen en een zes praktijklessen gedurende het bijenseizoen. U wordt ondersteund door mentoren (ervaren imkers) vanuit het Gilde. De cursus wordt afgesloten met een examen waarna u het NBV-diploma krijgt overhandigd. Tijdens de cursus ben je gratis lid van de NBV en ontvang je het tijdschrift Bijenhouden van het NBV.


Als u tijdens de cursus ook lid wordt van de Bijengilde Etten-Leur bent u verzekerd van een bijenvolk (gratis).  


Op de website van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) vindt u alle gegevens over de cursus en kunt u zich direct inschrijven voor de cursus. 


Cursus korfvlechten

Het Gilde biedt ook een cursus vlechten aan. Vooraf bepaalt u wat u wilt vlechten, bijvoorbeeld een bijenkorf, mand, of kiep. Onder toeziend oog van een cursusleider zal er gevlochten worden. Belangstellende kunnen zich voor 1 oktober aanmelden via secretaris@bijengilde.nl


Locatie

Beide cursussen worden in Ut Proatuis te Etten-Leur gegeven, er is voldoende mogelijk tot (gratis)parkeren. 


Voor meer informatie over beide cursussen neem gerust contact op met de voorzitter van de Bijengilde, deze is bereikbaar op 06 -30 28 0783